Plade Pizza Parma

Ingredienser

1 bageplade

20g gær

2½ dl. vand

1½ tsk. salt

3 tsk. olivenolie

ca. 375g hvedemel

1 glas Svansø Bruschetta med soltørrede tomater

375g frisk mozzarella

12 skiver lufttørret skinke (parmaskinke eller spegeskinke)

1 glas drænede Svansø marinerede grøntsager

   (eller grillede spanske peberfrugter)

Tilberedning

Tidsforbrug ca. 20 min.

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olivenolie om mel lidt ad gangen.

Ælt dejen god igennem, og del den i to. Form to dejkugler, dæk med plastfilm, og sæt dem til hævning i mindst 6 timer i køleskabet, gerne natten over.

Tænd ovnen og sæt temperaturen på 275˚ C. Rul dejkuglerne ud til to store runde pizzaer.

Smør først dejen med bruschetta og læg dernæst mozzarella i skiver, skinke og marinerede grøntsager oven på.

Bag pizzaerne en af gangen øverst i ovnen i ca. 15min. med grill. Drys evt. med rucola, pensl kanten med olivenolie og server straks.

Tips. Dejen bliver bedst når den får lov til at langtidshæve i køleskabet, men har man travlt fordobles mængden af gær og dejen hæver i stedet tildækket et lunt sted i 45 min.

Oprindelig opskrift: Svansø Pizza Parma