Brune Kager

Ingridenser

250 g mørk sirup

500 g mørk farin

750 g margarine

4 tsk potaske

16 g nellikepulver

16 g kanel

Hakket syltet pomeransskal

Tilsæt evt. hakkede mandler

1250 g hvede mel

Ingredients

8.82 oz dark syrup

17.64 oz dark brown sugar

26.46 oz margarine

4 tsp potash

0.56 oz grinded cloves

0.56 oz cinnamon

Chopped candied bitter orange

Add perhaps. chopped almonds

44.09 oz wheat flour

Tilberedning

Sirup, farin og margarine smeltes i en gryde (må IKKE koge).

Blandingen tages af blusset. Krydderierne røres i og til sidst tilsættes melet og æltes godt.

Når dejen er kold rulles den i korte pølser (tykkelsen ca. en 20 krone mønt), stilles koldt evt. i fryseren.

Skal ikke være stivfrossen når de skæres i skiver!

Bages ved 185 grader celcius i 6-7 minutter midt i ovnen.

Cooking

Syrup, brown sugar and margarine is melted in a pot (do NOT boil).

The pot is taken from the heat. Stir in the spices and finally add the flour and knead well.

When the dough is cold roll it into short sausages (thickness approx. 1.5 inch) store cold, if necessary in the freezer.

Should not be frozen stiff when cut into slices!

Bake at 365 degrees fahrenheit for 6-7 minutes in the middle of the oven.

Oprindelig opskrift efter: Margit Nykjær