Plade Pizza Parma
Ingredienser
1 bageplade
20g gær
2½ dl. vand
1½ tsk. salt
3 tsk. olivenolie
ca. 375g hvedemel
1 glas Svansø Bruschetta med soltørrede tomater
375g frisk mozzarella
12 skiver lufttørret skinke (parmaskinke eller spegeskinke)
1 glas drænede Svansø marinerede grøntsager
(eller grillede spanske peberfrugter)
Tilberedning
Tidsforbrug ca. 20 min.
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olivenolie om mel lidt ad gangen.
Ælt dejen god igennem, og del den i to. Form to dejkugler, dæk med plastfilm, og sæt dem til hævning i mindst 6 timer i køleskabet, gerne natten over.
Tænd ovnen og sæt temperaturen på 275˚ C. Rul dejkuglerne ud til to store runde pizzaer.
Smør først dejen med bruschetta og læg dernæst mozzarella i skiver, skinke og marinerede grøntsager oven på.
Bag pizzaerne en af gangen øverst i ovnen i ca. 15min. med grill. Drys evt. med rucola, pensl kanten med olivenolie og server straks.
Tips. Dejen bliver bedst når den får lov til at langtidshæve i køleskabet, men har man travlt fordobles mængden af gær og dejen hæver i stedet tildækket et lunt sted i 45 min.
Oprindelig opskrift: Svansø Pizza Parma