Ingredienser
1 bageplade
20g gær 2½ dl. vand 1½ tsk. salt 3 tsk. olivenolie ca. 375g hvedemel 1 glas Svansø Bruschetta med soltørrede tomater 375g frisk mozzarella 12 skiver lufttørret skinke (parmaskinke eller spegeskinke) 1 glas drænede Svansø marinerede grøntsager (eller grillede spanske peberfrugter)
| Tilberedning
Tidsforbrug ca. 20 min. Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olivenolie om mel lidt ad gangen. Ælt dejen god igennem, og del den i to. Form to dejkugler, dæk med plastfilm, og sæt dem til hævning i mindst 6 timer i køleskabet, gerne natten over. Tænd ovnen og sæt temperaturen på 275˚ C. Rul dejkuglerne ud til to store runde pizzaer. Smør først dejen med bruschetta og læg dernæst mozzarella i skiver, skinke og marinerede grøntsager oven på. Bag pizzaerne en af gangen øverst i ovnen i ca. 15min. med grill. Drys evt. med rucola, pensl kanten med olivenolie og server straks.
Tips. Dejen bliver bedst når den får lov til at langtidshæve i køleskabet, men har man travlt fordobles mængden af gær og dejen hæver i stedet tildækket et lunt sted i 45 min. | Oprindelig opskrift: Svansø Pizza Parma |
|