Ingridenser
250 g mørk sirup 500 g mørk farin 750 g margarine 4 tsk potaske 16 g nellikepulver 16 g kanel Hakket syltet pomeransskal Tilsæt evt. hakkede mandler 1250 g hvede mel
| Tilberedning
Sirup, farin og margarine smeltes i en gryde (må IKKE koge). Blandingen tages af blusset. Krydderierne røres i og til sidst tilsættes melet og æltes godt. Når dejen er kold rulles den i korte pølser (tykkelsen ca. en 20 krone mønt), stilles koldt evt. i fryseren. Skal ikke være stivfrossen når de skæres i skiver!
Bages ved 185 grader celcius i 6-7 minutter midt i ovnen.
| Ingredients
8.82 oz dark syrup 17.64 oz dark brown sugar 26.46 oz margarine 4 tsp potash 0.56 oz grinded cloves 0.56 oz cinnamon Chopped candied bitter orange Add perhaps. chopped almonds 44.09 oz wheat flour
| Cooking
Syrup,
brown sugar and margarine is melted in a pot (do NOT boil). The pot is taken from the heat. Stir in the spices and finally add the
flour and knead well. When
the dough is cold roll it into short sausages (thickness approx. 1.5 inch) store cold, if necessary in the freezer. Should
not be frozen stiff when cut into slices!
Bake
at 365 degrees fahrenheit for 6-7 minutes in the middle of the oven.
|
Oprindelig opskrift efter: Margit Nykjær |